Droomstart in de competitie voor Ajax

Voor de competitie begon Ajax de strijd voor de Johan Cruijf schaal. Ajax ging er met 0-4 af tegen PSV. Toen op 14 augustus begon Ajax hun eerste wedstrijd tegen NEC en die wonnen ze met gemak met 5-0.

De wedstrijd daarna uit bij Twente worden 2 punten afgepakt en eindigt het in 1-1 door een laat goal van Twente in de 87ste minuut. Dan komt Vitesse langs in de Johan Cruijf Arena. Ajax wint veel te gemakkelijk en verslaan Vitesse met 5-0. Uit bij Pec Zwolle krijgen ze het ook niet moeilijk en winnen uiteindelijk 2-0.

Op 18 september komt Cambuur naar de Johan Cruijf Arena. Cambuur heeft niks te zeggen en Ajax zet een monster score neer. Ajax wint 9-0 met 8 verschillende doelpunten makers! 21 september komt Ajax op bezoek bij Fortuna Sittard. Ajax heeft het geen moment lastig gehad en wint 0-5 met 5 verschillende doelpunten makers.

Dan komt Utrecht naar de Johan Cruijf Arena. Ajax maakt hun kansen niet af, Utrecht heeft 1 counter en scoort de 0-1. Op het einde wordt het nog spannend maar Ajax scoort niet.

De Wedstrijd eindigt 0-1 voor Utrecht… 16 oktober gaat Ajax naar Heereveen toe. Ajax maakt 2 doelpunten en de wedstrijd eindigt ook in 0-2 voor Ajax. Dan is het tijd voor revanche tegen PSV. Ajax gaat met volle overtuiging de wedstrijd in. Ajax speelt heel sterk! De wedstrijd eindigt 5-0 voor Ajax!

Met 5 verschillende doelpunten makers. Zaterdag 6 oktober komt Ajax op bezoek bij Heracles. Ajax speelt erg zwak en maakt hun kansen niet af. De wedstrijd eindigt 0-0. Dan de volgende wedstrijd thuis in de Johan cruijf Arena tegen Go Ahead Eagles speelt Ajax weer heel zwak en maakt weer hun kansen niet af. Deze wedstrijd eindigt ook in 0-0…

Als Ajax uit bij RKC Waalwijk komt heeft RKC niet veel te zeggen want Ajax wint met 5-0 met 2 doelpunten van Haller,  2 doelpunten van Berghuis en 1 doelpunt van Timber! De week erna mag Ajax op bezoek in het Kasteel het stadion van Sparta. Ajax speelt erg slordig maar wint wel door 1 doelpunt van Tadic. Ajax was zelf  erg boos dat ze op kunstgras moesten spelen. Dan speelt Ajax een keer niet in het weekend maar op een donderdag tegen Willem 2. Ajax speelt heel de wedstrijd erg dominant en wint uiteindelijk met 5-0 in de Johan Cruijf Arena, wel helaas weer zonder fans.

Ajax speelt hun volgende wedstrijd thuis in de Johan Cruijf Arena. Ajax heeft een week later een belangrijke wedstrijd want AZ staat op het programma. Maar Ajax speelde helemaal niet overtuigend en uitermate slecht en hebben uiteindelijk met 1-2 verloren… Een week na AZ is het tijd voor de klassieker! Ajax moet uit bij Feyenoord , het is geen spectaculaire wedstrijd maar Ajax wint wel met 2-0. Nog geen week later krijgt Ajax Fortuna Sittard op bezoek. Dit was een gemakkelijke wedstrijd die 5-0 voor Ajax werd. Het nieuwe jaar is begonnen. belangrijke wedstrijden kom in de maand januari er aan. Ajax speelt namelijk deze maand tegen Utrecht en psv. Maar eerst Utrecht, tijd voor revanche! Ajax speelt erg sterk en laat Utrecht weinig kansen toe ze winnen namelijk ook hierdoor met 3-0.