Ajax schittert in de poule fase in de  Champions league!

Ajax zit in de poule met Sporting Clube de Portugal deze club werd eerste in de Portugese competitie (Liga Nos), Beşiktaş JK die werden ook eerste in de Turkse competitie ( Süper Lig). En als laatste Dortmund die tweede werden in de Duitse league (Bundsliga).

Sporting- Ajax

Ajax speelt hun eerste wedstrijd In Portugal in het stadion Estádio José Alvalade tegen Sporting Clube de Portugal. Ajax begint sterk en scoort gelijke 2 doelpunten. Dan komt Sporting in actie en door een blunder van Pasveer  komt Sporting op een 1-2. Ajax geeft niet op en komt op een 1-3 voorsprong door een mooi samenspel van Antony, Gravenberch en het uiteindelijke doelpunt van Berghuis. Dan zit ajax weer in de mut en scoort Sporting de 2-3 maar het doelpunt was buitenspel. Ajax zet door tot het einde en uiteindelijk scoort Haller er nog 2 en word de stand uit uiteindelijk 1-5 voor Ajax. Door 4 doelpunten van Haller en 1 doelpunt van Berghuis.

Ajax- Besiktas

Ajax speelt hun tweede wedstrijd in de Johan Cruijf Arena tegen Besiktas. Besiktas begint de eerste 10 minuten sterk en heeft een grote kans maar schiet op de paal. Dan een paar minuten later krijgt Gravenberch een grote kans maar raakt de bal net niet… 1 minuut later krijgt Antony een grote kans maar de bal schaaft de paal en gaat uit. Dan nog een paar minuten later krijgt Berghuis een grote kans maar benut hem niet en schiet naast. Dan maakt Tadic een mooie actie, en speelt de bal in Berghuis zijn voeten en schiet hem erin. Ajax speelt erg sterk en Haller geeft de bal voor Tadic voor open goal maar Tadic raakt de bal helemaal verkeerd en de bal gaat uit… Ajax blijft doorgaan en Antony geeft een bal voor op Haller en die loopt de bal binnen met zijn heup! Dan begint de 2de helft Ajax speelt sterk maar Besiktas komt eruit met een counter Timber en Martinez sprinten beide naar de bal maar dan wordt Timber omver gelopen door een speler van Besiktas  en scoort de speler maar de scheidsrechter had net toen de speler van Besiktas scoorde een doelpunt gemaakt had floot de scheidsrechter voor een overtreding. In de 70ste minuut maakt tadic een goede actie en geeft bal voor op Haller waardoor Haller een kopbal maakt op het bovennet van het goal. De wedstrijd eindigd 2-0 voor Ajax!

Ajax-Dortmund

Ajax speelt hun derde wedstrijd in de Johan Cruijf Arena tegen Borussia Dortmund. Ajax begint gelijk heel sterk en zit er kort op bij Dortmund. Ajax breekt in de 9de minuut door met Antony maar Hummels springt voor de bal en dan gaat de bal over de zijlijn. Snel daarna komt Ajax in de aanval met Antony hij maakt een schijnbeweging net voor het 16 meter gebied en wordt onderuit gehaald door Hummels een verdediger van Dortmund. Tadic staat achter de bal om de vrije trap te nemen. Hij schiet bal richting het goal en wordt via Reus (speler van Dortmund) zijn hoofd in het goal geschoten. In de 25ste minuut krijgt Blind een bal en kopt hem het 16 meter gebied in en krijgt hem weer terug van Haller, blind schiet met volle overtuiging tegen de bal en gaat via de paal het goal in. Dan in na 45 minuten krijgt Dortmund een counter (een grote kans) maar Pasveer voorkomt dat door een goeie redding. Dan 2 minuten verder in de tweede helft krijgt Haaland een hele grote kans maar Pasveer slaat de bal tegen de lat aan. In de 57ste minuut krijgt Antony de bal, loopt naar binnen en krult hem in de lange in hoek. In de 72ste minuut krijgt Haller een voorzet en kopt die bal erin. De wedstrijd eindigd 4-0 voor Ajax!

Dortmund-Ajax

Ajax speelt hun vierde wedstrijd in het Signal Iduna park tegen Borussia Dortmund. In de eerste 25 minuten gaat het gelijk op beide teams krijgen kansen maar dan in de 28ste minuut wilt Antony een actie maken maar wordt onderuit geslided door Hummels (verdediger Dortmund), Hummels krijgt per direct rood van de scheidsrechter. Dan in de 34ste minuut de slordig bal verlies krijgt Ajax een counter aanval tegen. Een speler van Dortmund voelt contact en laat zich vallen. 3 minuten later geeft de scheidsrechter alsnog de penalty. Dortmund scoort de penalty. Dan in de 72ste minuut geeft antony de bal voor en tadic tikt de bal erin! In de 83ste minuut geeft Antony weer de bal voor op Haller en die kopt de bal weg. In de laatste minuut krijgt Antony de bal weer en geeft hem laag over de grond naar Klaassen en die tikt de Bal in. De wedstrijd eindigd 1-3 voor Ajax!

Besiktas  – Ajax

Ajax speelt uit in het Vodafone stadion van Besiktas. Ajax speelt niet scherp maar krijgt toch een paar kansen door mooi samenspel maar Daramy krijgt de bal niet het net in. Ook Neres krijgt een kans maar die gaat er niet in. Dan rond de 20ste minuut krijgt Besiktas een counter aanval waaruit een corner komt. De corner wordt genomen en komt op de arm van Mazraoui. De Var roept gelijk de scheidsrechter om te gaan kijken of het wel echt een penalty is. Als de scheidsrechter de beelden heeft gezien twijfelt die geen moment en geeft een penalty. De speler van Besiktas schiet en scoort… Ajax staat 1-0 achter. Daarna krijgt Ajax nog wat kansen maar die gaan er niet in. Dan in de 43ste minuut krijgt Besiktas nog een enorme kans maar Onana heeft een goede redding en de bal gaat er niet in. Dan begint de tweede helft en komt Haller er in voor Daramy. 8 minuten na de tweede helft bouwt Ajax op waar aan Tadic 1 op 1 met de keeper komt en legt af op Haller en die scoort! 1-1 tegen Besiktas. Niet lang daarna krijgt Haller weer een grote kans maar schiet de bal over. In de 68ste minuut wordt tagliafico in zijn rug gelopen en krijgt een vrije trap. Zoals gewoonlijk neemt Tadic de vrije trap, hij legt de bal op Martinez zijn voet en schiet naast het goal maar Haller staat op de goede plek en plaatst de bal in het goal! 1-2 voor Ajax. In de 84ste minuut krijgt Ajax nog een corner, de bal komt op Martinez zijn hoofd maar komt de bal er niet in omdat de keeper een goede redding maakt. De wedstrijd eindigt 1-2 voor Ajax!

Ajax – Sporting

Ajax speelt hun laatste wedstrijd in de Johan Cruijf Arena. De wedstrijd gaat beide kanten op. Dan in de 6de minuut wordt Haller met volle kracht op zijn voet gestaan. Op het eerste gezicht vond de scheidsrechter het niks. Maar toen de VAR heb naar de kant riep om toch maar te gaan kijken naar de overtreding gaf de scheidsrechter toch wel een penalty. Normaal neemt Tadic de penalty’s altijd maar die zit op de bank vanwege rugklachten speelt die niet. Ajax is namelijk toch al winnaar van de poule. Haller mag hem nemen voor een record om 10x te scoren in een poule. En hij scoort! Ajax staat 1-0 voor. Ajax is dan aan het slapen en in de 22ste minuut geeft een speler van Sporting de bal voor en tikt hem erin. Het staat nu 1-1. Vlak voor tijd is Sporting achterin aan het klunzen en passt de bal in Antony zijn voeten. Hij blijft rustig en scoort. Ajax gaat met een voorsprong de rust in.  In de  58ste minuut levert Sporting weer slordig de bal en Neres wordt 1 op 1 gezet door een goede pass van Schuurs. Neres schiet door de benen van de keeper en scoort! Ajax staat 3-1 voor! Niet lang daarna krijgt Ajax nog een grote kans . Berghuis krijgt de bal en schiet hem in de korte hoek! Ajax staat 4-1 voor. Sporting doet nog iets terug. In de 77ste minuut schiet een speler de bal heel hard de bal in de kruizing. De wedstrijd eindigt 4-2 voor Ajax! Ze hebben een record te pakken, uit 6 wedstrijden 18 punten. Ook Haller heeft een record te pakken hij heeft 10 goals gemaakt in 6 wedstrijden.