Ajax zit in de poule met AEK Athene deze Griekse club werd eerste in hun competitie, Benfica die werden ook eerste in de Portugese  competitie ( Liga Nos). En als laatste bayern München die eerste werden in de Duitse league (Bundsliga).

Ajax – Athene

Ajax speelt hun eerste wedstrijd in de Johan Cruijf Arena tegen AEK Athene. Ajax en Athene komen beide niet tot scoren in de eerste helft. Dan 1 minuut na de rust geeft Neres de bal voor waar Tagliafico staat en die schiet de bal erin! 1-0 voor Ajax. Dan in de 77ste minuut wurmt Tadic zich langs twee spelers en geeft de bal voor op van de Beek en hij schiet de bal er met volle overtuiging in! In de 90ste minuut krijgt te Tagliafico de bal en en schiet de bal buiten het 16 meter gebied over de keeper in het goal. De wedstrijd eindigt 3-0 voor Ajax in de Johan Cruijf Arena.

Bayern München – Ajax

Ajax speelt hun tweede wedstrijd in de Allianz Arena tegen Bayern München. Bayern München begint sterk, in de 4de minuut  geeft Robben de bal voor op Hummels en scoort de 1-0 voor Bayern München… Dan in de 22ste minuut zet mazraoui  een aanval op en scoort! 1-1 tegen Bayern München. Ajax blijft maar aanvallen maar de bal wil er maar niet in.. De wedstrijd tegen Bayern München eindigt in 1-1.

Ajax – Benfica

Ajax speelt hun derde wedstrijd thuis in de Johan Cruijf Arena tegen Benfica. Ajax en benfica krijgen beide kansen. Dan in de 40ste minuut krijgt Ajax een grote kans door een voorzet van Frenkie de Jong. Tagliafico raakt de bal licht maar hij wordt net van de lijn gehaald door een speler van Benfica. Als de 90 minuten voorbij zijn komt Neres er door door een fout van een verdediger, geeft de al voor en komt voor Mazraoui zijn voeten en schiet gelijk. Via de been van een speler van Benfica gaat de bal in het goal. De wedstrijd eindigt ook gelijk. Ajax wint met 1-0 van Benfica!

Benfica – Ajax

Ajax speelt hun vierde wedstrijd in Estádio da Luz tegen Benfica. Ajax speelt slordig, dan maakt Onana een grote fout door een bal af te kappen en schiet de bal dan maar snel uit omdat de speler van Benfica te dicht bij is. Vanuit die inworp die Onana veroorzaakte komt een goal uit… Ajax staat   0-1 achter door een blunder van Onana. Dan vlak voor tijd krijgt nog een grote kans maar gaat er niet in. Dan in de 61ste minuut krijgt Tadic een bal diep gespeeld en scoort! 1-1 tegen Benfica. Dan dringt Benfica aan want aan een gelijk spel hebben ze niks. Dan nadat de 4 minuten extra tijd erop zitten krijgt Benfica nog een hele grote kans. De bal wordt stil op de grond gelegd en iemand van Benfica haalt met alle kracht uit, Onana maakt een wereld redding. Gelijk daarna fluit de scheidsrechter af. Ajax speelt 1-1 tegen Benfica!

Ajax-Bayern München

Ajax speelt hun vijfde wedstrijd tegen Bayern München in de Johan Cruijf Arena. Ajax en Bayern München krijgen beide kansen in de eerste 10 minuten maar als dan bayern München aanvalt in de 13de minuut krijgt Lewandowski de bal en schiet hem erin… Ajax staat met 0-1 achter. Dan 10 minuten na de eerste helft krijgt Donny van de Beek de bal en geeft hem laag voor op Tadic en die schiet hem erin! 1-1 tegen bayern München! In de 65ste minuut maakt Wöber een sliding maar raakt vol de enkel van een speler van Bayern München. Hij krijgt per direct rood… Ajax speelt met 10 man verder. Dan in de 74ste minuut krijgt Tagliafico een hoge bal aangespeeld. Muller komt veel te hoog met het been en raakt vol het hoofd van Tagliafico. Ook hij krijgt per direct rood! ) in de 80ste minuut wordt Dolberg neer gehaald door een speler van Bayern München. Penalty! Tadic neemt de penalty en scoort! Ajax staat 2-1 voor. In de 87ste minuut krijgt Bayern München ook een penalty en scoort hem.. Het staat 2-2. De 90ste minuut loopt een speler van Bayern München heeft de bal in het 16 meter gebied van Ajax en krult hem in de lange hoek… 2-3 achter. Dan in de 5de minuut extra tijd krijgt Ajax de bal mee en scoort, 3-3! De wedstrijd eindigt in 3-3.

AEK Athene – Ajax

Ajax speelt hun laatste poule wedstrijd tegen AEK Athene in de Johan Cruijf Arena. Ajax speelt sterk in de eerste helft maar Athene heeft elke speler in hun eigen 16 meter gebied staan. Ajax komt in de eerste helft niet aan grote kansen toe. Dan in de tweede rond de 60ste minuut tikt van de Beek de bal op de paal. In de 67ste minuut krijgt Ajax een vrije trap. Tadic schiet de bal richting goal en raakt een arm van een speler van Athene. Penalty en de speler die hans maakte had al geel dus hij ging er met een rode kaart vanaf. Tadic neemt de penalty en scoort! 0-1 voor Ajax! In de 72ste minuut weet Athene het niet meer. Neres rent achter de bal aan en kapt en geeft de bal aan Huntelaar, Huntelaar geeft de bal weer aan Tadic en die schiet hem erin! 0-2 voor Ajax. Voor de rest van de wedstrijd komt Ajax niet meer aan scoren toe, de wedstrijd eindigt in 0-2 voor Ajax!

Ajax eindigt de poule uiteindelijk als 2de en Bayern München eindigt uiteindelijk eerste. Ajax komt nu tegen de nummer 1 van poule G.

Nock-out fase laatste 16

Ajax-Real Madrid

Ajax speelt hun eerste knock out wedstrijd thuis in de Johan Cruijf Arena tegen Real Madrid.

Ajax speelt sterk en heeft grote kansen maar die gaan naast en op de paal en een paar goede reddingen van de keeper van Real Madrid. Dan in de 37ste minuut krijgt Ajax een corner, de Ligt kopt de bal naar de doelman van Real Madrid. Die keeper maakt een fout en komt die terecht op Tagliafico zijn hoofd en kopt de bal erin! Dan grijpt de VAR in en zegt dat het buitenspel is… Daarna in de 60ste minuut komt Real Madrid eruit en scoort… 0-1 voor Real Madrid. 15 minuten daarna komt Ajax eruit door een goede onderschepping van Tagliafico. De bal komt uiteindelijk bij Neres terecht en die geeft de bal laag over de grond voor op Ziyech en die schiet de bal erin! 1-1 tegen Real Madrid. Ajax blijft sterk spelen met veel kansen. Dan komt real Madrid eruit met een counter in de 87ste minuut. De bal wordt voor gegeven en een speler van Real Madrid schiet de bal erin… In de laatste minuut van de extra tijd krijgt Dolberg de bal voor een 1 op 1 actie met de keeper maar  hij trapt volledig over de bal en de keeper kan de bal zo klem hebben. De wedstrijd eindigt in 1-2 voor Real Madrid.

Real Madrid-Ajax

Ajax speelt hun tweede nock out wedstrijd in Santiago Bernabéu stadion tegen Real Madrid. Ajax krijgt een aanval tegen en moet verdedigen de bal wordt voor gegeven en een speler van Real Madrid kopt de bal op de lat. Dan in de 7de minuut heeft Ajax een aanval de bal wordt naar Ziyech  gepasst en die schiet de bal erin! 0-1 voor Ajax! Dan 10 minuten daarna maakt Tadic een prachtige actie en geeft de bal aan Neres en die gaat om de keeper heen en scoort! 0-2 tegen Real Madrid. Hierna kreeg Real Madrid een paar kansen en die komen op de paal en gepakt door Onana. In de 62ste minuut haalt Mazraoui net de bal van de zijlijn waardoor er een grote aanval kan opgezet worden. De bal eindigt in het 16 meter gebied bij Tadic. Die legt de bal op zijn linkervoet en schiet de bal in de linker bovenhoek. 0-3 voor Ajax! 5 minuten daarna krijgt een speler van Real Madrid de bal voor het 16 meter gebied en die schiet de bal erin. Het staat nu 1-3. 2 minuten daarna krijgt Ajax een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Shöne neemt de vrije trap vanuit een onmogelijk hoek. Hij neemt de vrije trap en schiet hem over de keeper in het zijnet. 1-4 voor Ajax! Dan krijgt Real Madrid nog een grote kans door een fout van de Jong maar die werd onschadelijk gemaakt door Onana. 4 minuten voor tijd krijgt Ajax nog een hele grote kans maar Ziyech schiet de bal over. Dan in de extra tijd maakt een speler van Real Madrid nog een overtreding op van de Beek een krijgt rood. De wedstrijd eindigt in 1-4 voor Ajax!

Ajax gaat door naar de kwart finale en komt Juventus tegen.

Ajax-Juventus

Ajax speelt in de eerste wedstrijd van de kwart finale thuis in de Johan Cruijf Arena tegen Juventus. In de eerste 2 minuten krijgt Juventus een grote kans maar schiet net over. Dan in de 18de minuut krijgt Ziyech de bal en schiet net buiten het 16 meter gebied, de keeper kan de bal net over het goal tikken. In de 29ste minuut krijgtr juventus een counter aanval maar Frenkie de Jong kan die bal op een prachtige manier onderscheppen. In de 41ste minuut maakt Tagliafico een domme overtreding en krijgt geel en mist de return wedstrijd bij Juventus. Vlak voor de eerste helft krijgt Juventus een aanval waarbij de  bal wordt voor gegeven om Ronaldo en die kopt de bal erin… 0-1 staat Ajax achter vlak voor de eerste helft. 1 minuut na de eerste helft maakt pakt Neres goed de bal af van een verdediger van Juventus. Neres maakt een mooie actie en krult heb die lange hoek in. Het staat 1-1! Dan de 1-1 blijft Ajax heel sterk spelen met wat grote kansen. Uiteindelijk krijgt Juventus nog een grote kans maar die bal komt op de paal. De wedstrijd eindigt 1-1 tegen Juventus!

Juventus- Ajax

Ajax speelt de laatste wedstrijd voor de kwart finale in het Allianz Stadium tegen Juventus. In de eerste 5 minuten raakt Mazraoui geblesseerd. In de 20ste minuut krijgt Donny van de Beek een grote kans maar mist. Dan na een half uur gespeeld te hebben krijgt Juventus een hoekschop en Ronaldo kopt die bal erin. Ajax staat 1-0 achter tegen Juventus… Dan 12 minuten later krijgt Donny van de Beek de bal ingespeeld. Hij draait open en schiet, goal! 1-1 tegen Juventus. Iedereen van Juventus dacht dat het buitenspel was.  Dan een kwartier na de eerste helft krijgen Ziyech en van de Beek nog beide 1 grote kans maar de keeper van Juventus maakt 2 goeie reddingen. In de 67ste minuut krijgt Ajax een corner. Shöne neemt de corner en geeft hem op heet hoofd van de Ligt en die kopt de bal in het goal! Ajax staat 1-2 voor! Ajax krijgt veel kansen maar ze maken het niet af. Ook maakt Ziyech een goal maar die wordt afgekeurd door buitenspel. De wedstrijd eindigt uiteindelijk 1-2.

Ajax gaat door naar de halve finale tegen Tottenham.

Tottenham-Ajax

Ajax speelt de eerste halve finale tegen de Spurs in het Tottenham Hotspur Stadium. Ajax begint sterk de eerste 10 minuten. Dan in de 15de minuut geeft Ziyech een bal on Donny van de Beek en die scoort! Ajax staat 0-1 voor. In de 24ste minuut krijgt Ajax een grote kans met Donny van de Beek maar de keper van de Spurs heeft een goede redding. In de 31ste minuut komen 2 verdedigers van van Tottenham tegen elkaar aan in een kop duel. 1 kan niet meer verder en wordt gewisseld. Het gaat op en neer. Ajax en Tottenham krijgen beide wat kansen maar dan in de 78ste minuut krijgt Neres de bal en schiet de bal op de paal!

Ajax-Tottenham

Ajax speelt hun laatste halve finale thuis in de Johan Cruijf Arena tegen Tottenham. Ajax begint heel sterk. Ze krijgen in de 4de minuut een corner en die scoren ze door een kopbal van de Ligt! Ajax staat 1-0 voor! Dan weer in de 35ste minuut speelt Ajax mooi en komt de bal bij Ziyech zonder de bal aan te nemen krult hij hem in de lange hoek! 2-0 voor Ajax! Dan 10 minuten na de 2de helft komen de Spurs eruit door een counter en die scoren ze… 2-1. 2 minuten na het goal is Ajax aan het klunzen en Tottenham scoort weer.. 2-2. Dan in de laaste seconden van de extra tijd scoort tottenham weer.. 2-3 en nu gaat Ajax niet naar de finale… De wedstrijd eindigt 2-3.