AJAX in Europa

Ajax is weer op dreef en beleeft een waanzinnig Europees avontuur. Wat een genot om naar te kijken. Werkelijk alle posities doen het geweldig en de start tegen Lille was het begin van een droom avontuur. De start van wederom een jaar dat Ajax en Nederland zichzelf op de kaart zet.

AjAX Lille

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kreeg veel kansen. Toch was het Lille dat aandrong met gevaarlijke counters en razendsnelle en beresterke buitenspelers. Met goede reddingen van Onana en slordig afmaken van de spitsen kwam AJAX goed weg. Lille drong nog even aan waarna het opeens AJAX was die de leiding nam. BOEM 1-0. na een sterke fase in de 2e helft was het toch weer Lille dat aandrong en aanspraak maakte op de 1-1 waarna het toch weer AJX was die de 2-0 maakte. Als kers op de taart werd het 3-0 met een hoofdrol voor wederom een ijzersterke Ziyech en Tadic.

AJAX – Valencia

Hier kunnen we mort over zijn, Ajax walste over Valencia heen alsof het een oefenpotje was. Al na 19sec schoot van de Beek op de lat en was Valencia gewaarschuwd. Waanzinnige counters werden afgewisseld met compacte pressie op het middenveld. Na 7minuten was het Ziyech die van rechts naar binnentrok en verwoestend uithaalde. BAM 0-1 de toon was gezet. Hierna volgde de 0-2 en de 0-3 waarna AJAX wederom een heerlijk avondje.